Prima pagină / Anunturi / De ce TAEA? – Bogdan Anton

De ce TAEA? – Bogdan Anton

Am ales masterul “Tehnologii Avansate in Electronica Auto” in primul rand din pasiune atat pentru masini, cat si pentru electronica. Acest program este foarte bine structurat, astfel incat sa permita studentilor atat sa aprofundeze disciplinele preferate (in cadrul laboratoarelor, si nu numai), cat si sa aiba posibilitatea de a obtine un loc de munca potrivit pentru a profesa in domeniu (exista colaborari cu anumite companii de profil).

In cadrul acestui program multidisciplinar am invatat lucruri foarte interesante si utile (uitandu-ma cativa ani in urma), care mi-au deschis orizonturi largi si care ma ajuta chiar si acum in dezvoltarea carierei: de la scrierea de “firmware”, proiectarea de PCB-uri, notiuni legate de sistemele de control si automatizari, senzori, electronica auto, pana la crearea unor sisteme embedded, care au o vasta aplicabilitate in aproape orice domeniu.

Pe de alta parte, disciplinele studiate in cadrul acestui master mi-au fost folositoare si mai departe, in cadrul programului doctoral, atat prin bagajul de cunostinte acumulat, cat si prin faptul ca am putut echivala anumite examene din primul ciclu (programul de studii universitare avansate).

Consider ca atat industria auto, cat si cea electronica au reprezentat si reprezinta, de cel putin cateva decenii incoace, avangarda progresului tehnologic, fapt pentru care cred si afirm cu tarie ca am facut cea mai buna alegere in ceea ce priveste programul de master.

 

Drd. Ing. Bogdan ANTON (TAEA: 2011 – 2013)